De energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp is sinds haar oprichting hard bezig geweest met het voorbereiden van het eerste project.
Dit eerste project hebben we nu gevonden, maar daar willen we het natuurlijk niet bij laten. Mocht u als bedrijf zelf een dak ter beschikking willen stellen kunt u contact met ons opnemen via info@energiecooperatiepijnackernootdorp.nl.

Harry Wubben FLowers

In Harry Wubben hebben we een dakeigenaar gevonden die bereid is zijn dak beschikbaar te stellen aan onze energiecoöperatie. We gaan zijn dak met de inleg van onze leden voorzien van zonnepanelen. Zo geven we als collectief invulling geven aan de energietransitie in Pijnacker-Nootdorp.
U kunt hierover meer lezen in Informatie Energiecooperatie en Harry Wubben.
In de Telstar publiceert Pijnacker-Nootdorp regelmatig haar thema pagina Energieneutraal. In diens oktober editie vindt U een artikel, met een foto van Guus Schoonewille, waar hij Harry Wubben samen met Matthijs Beke op het desbetreffende dak heeft vastgelegd. Gemeente thema pagina Energieneutraal oktober 2018. Of kijk op Gemeente site van Pijnacker-Nootdorp

Voorinschrijving

We zijn volop bezig met het postcoderoos-project Harry Wubben verder voor te bereiden. Er is reeds een voorlopige gunning gegeven voor het leveren en installeren van de zonnepanelen aan de firma Solsolutions. Het project beslaat een installatie met een jaarproductie van 150.000kWh.
Solsolutions kwam als beste uit de bus na het benaderen van meerdere leveranciers van zonnepanelen. Bovendien is Solsolutions een lokale ondernemer, die al ervaring heeft met zonnepanelen op daken van tuinbouwbedrijven. Ook heeft Solsolution projecten uitgevoerd voor een aantal andere energiecoöperaties in het land. Dus een goede partij om ook van ons project tot een succes te maken. Voorinschrijving is nog mogelijk en wij zijn ondertussen bezig met het opstellen van de informatiebrochure. In de brochure staan de exacte voorwaarden van het project. Als de informatiebrochure definitief is, dan kunt u uw voorinschrijving omzetten in een definitieve inschrijving. We doen dit voor bewoners in Pijnacker-Nootdorp. Woon je in een aangrenzende postcodes, dan kun je je ook inschrijven.
De Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp deelt haar projecten op in energie-aandelen met een vaste prijs.
We hebben reeds op locatie onze eerste voorlichtingsavond gehouden en we waren er bij kom in de kas. De verwachting is dat wij eind van de maand April de informatiebrochure gereed hebben en dat het administratiesysteem er klaar voor staat. In de informatiebrochure  kunnen we exact vertellen:

–Hoeveel energie-aandelen het project gaat bevatten;
–Wat de jaaropbrengst per energie-aandeel gaat zijn.

Een energie-aandeel staat voor een hoeveelheid opgewekte energie. Ieder aandeel brengt per jaar ongeveer 100kWh op, afhankelijk van het aantal zonuren. Deze energie-opbrengsten worden verkocht aan een energiemaatschappij en deze opbrengst samen met de energiebelasting krijgt u als investeerder terug. De prijs is vastgesteld op €125,- per energie-aandeel. Naar verwachting heeft u uw investering in 8-10 jaar terugverdiend. Dit is inclusief prijs en bevat alle kosten van de installatie, voorbereidingen en belastingen. Hierdoor financieren onze leden ook de BTW tijdelijk voor, echter deze stroomt dan gedurende het project weer terug naar diezelfde leden. De postcoderoos-regeling heeft voor ieder project een wettelijke looptijd van 15 jaar. Voor dit project van het dak van Harry Wubben komen alleen bewoners en bedrijven uit postcodegebieden 2631, 2632, 2641 en 2645 in aanmerking. Zij kunnen zich voorinschrijven op dit project. Helaas is dat niet de gehele gemeente. Naar verwachting volgt snel een ander dak waar ook andere inwoners van Pijnacker-Nootdorp van kunnen profiteren.
Als u zich nu al voor inschrijft met het onderstaande digitale formulier, dan houden wij u op de hoogte van de voortgang, informatieavonden, sturen we u de informatiebrochure toe en plaatsen we u bovenaan de wachtrij.
Op het inschrijfformulier vragen wij U een indicatie te geven van het door U gewenste aantal energie-aandelen, cq. hoeveelheid energie (kWh).

Voorinschrijving
Ik ga akkoord met de privacyverklaring waarin staat hoe Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp omgaat met mijn persoonsgegevens.