Volledig ingeschreven
We gaan bijna het eerste dak op en zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de daadwerkelijke realisatie van dit project. Op alle 1365 energie-aandelen van dit project is ingeschreven! Zoals vermeldt in de informatiebrochure, is voor dit project een beperkte uitbreiding mogelijk. Hierover gaan we in onze eerste ALV een besluit genomen en deze uitbreiding is reeds gevuld met de personen op de wachtlijst. U kunt zich natuurlijk nog wel inschrijven voor één van onze toekomstige projecten.

Harry Wubben FLowers

In Harry Wubben hebben we een dakeigenaar gevonden die bereid is zijn dak beschikbaar te stellen aan onze energiecoöperatie. We gaan zijn dak met de inleg van onze leden voorzien van zonnepanelen. Zo geven we als collectief invulling geven aan de energietransitie in Pijnacker-Nootdorp.
U kunt hierover meer lezen in Informatie Energiecooperatie en Harry Wubben.
In de Telstar publiceert Pijnacker-Nootdorp regelmatig haar themapagina Energieneutraal. In diens oktober editie vindt U een artikel, met een foto van Guus Schoonewille, waar hij Harry Wubben samen met Matthijs Beke op het desbetreffende dak heeft vastgelegd. Gemeente thema pagina Energieneutraal oktober 2018. Of kijk op Gemeente site van Pijnacker-Nootdorp

Van voorinschrijving naar definitieve inschrijving naar realisatie

We zijn nu volop bezig met de afronding van de definitieve inschrijving. Voor het leveren en installeren van de zonnepanelen is voor de firma Solsolutions gekozen. Deze lokale ondernemer kwam als beste uit de selectie procedure. Ondertussen liggen de bouwtekeningen er klaar voor, is AFM ingelicht en kan sinds 28 april de informatiebrochure van het project gedownload worden van de site en wordt de planning voor de daadwerkelijke realisatie opgesteld.

De Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp deelt haar projecten op in energie-aandelen met een vaste prijs. In onze informatiebrochure kunt u het volgende lezen:

–Hoeveel energie-aandelen het project gaat bevatten;
–Wat de jaaropbrengst per energie-aandeel gaat zijn.

Een energie-aandeel staat voor een hoeveelheid opgewekte energie. Ieder aandeel brengt per jaar ongeveer 102,5 kWh op, afhankelijk van het aantal zonuren. Het project beslaat een installatie met een geprognosticeerde jaarproductie van 150.000 kWh. De energie opbrengsten worden verkocht aan Greenchoice, deze opbrengst samen met de energiebelasting krijgt u als investeerder terug. De prijs is vastgesteld op € 125,- per energie-aandeel. Naar verwachting heeft u uw investering in 8-9 jaar terugverdiend.
De prijs per energie-aandeel is inclusief en bevat alle kosten van de installatie, voorbereidingen en belastingen. Hierdoor financieren onze leden ook de btw tijdelijk voor. De btw teruggave stroomt gedurende het project weer terug naar diezelfde leden. De postcoderoosregeling heeft voor ieder project een wettelijke looptijd van 15 jaar. Dit is een regeling met een andere wettelijke basis dan de salderingsregeling, waar de overheid kort geleden een besluit over heeft genomen.

Voor dit project komen alleen bewoners en bedrijven uit postcodegebieden 2631, 2632, 2641 en 2645 in aanmerking. Helaas is dat niet de gehele gemeente. Naar verwachting volgt snel een tweede dak waar ook andere inwoners van Pijnacker-Nootdorp van kunnen profiteren.

Alle details kunt u lezen in: Informatiebrochure Collectief zonnedak Harry Wubben Flowers

Inschrijven bij Energiecooperatie Pijnacker-Nootdorp

Met onderstaande digitale formulier kunt u zich inschrijven voor dit project en houden wij u op de hoogte van de voortgang, informatieavonden, ALV.
Op het inschrijfformulier vragen wij u een het door u gewenste aantal energie-aandelen, cq. hoeveelheid energie (kWh) op te geven.
Voor vragen kunt u terecht bij info@energiecooperatiepijnackernootdorp.nl

De inschrijving is ondertussen de 1365 aandelen gepasseerd!
Zoals vermeldt in de informatiebrochure, was er voor dit project een beperkte uitbreiding mogelijk. Hierover is in onze eerste ALV een besluit genomen en deze uitbreiding is reeds gevuld met de personen op de wachtlijst. U kunt zich natuurlijk nog wel inschrijven voor één van onze toekomstige projecten.