Gezamenlijk project Campo International BV, bewonersvereniging Hof van 's Gravenhout en Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp

Het betreft het nieuwe bedrijfspand van Campo International BV op het bedrijventerrein Heron, in Nootdorp. Het bedrijf is importeur en producent van bloembollen, plantenknollen en uitgangsmateriaal voor potplanten. Eind mei 2021 is het duurzame bedrijfspand in gebruik genomen en in juni zijn de zonnepanelen geplaatst.

Geheel passend bij Campo International BV is het een energieneutraal pand, dat bijvoorbeeld voldoende zonne-energie moet gaan leveren ten behoeve van eigen gebruik. Dit zowel voor de elektriciteit als voor de verwarming met een warmtepomp. Maar het dak van het pand biedt nog meer ruimte. Op initiatief van de bewonersvereniging Hof van 's Gravenhout is samen met de Energiecoöperatie dit project gestart om het resterende deel vol te leggen met zonnepanelen.

Het project valt onder de nieuwe Postcoderoosregeling, wat staat voor duurzame, regionale energie opwekking. Bij de Postcoderoosregeling heeft ieder project een wettelijke looptijd van 15 jaar. In de nieuwe regeling zijn het niet de energieleveranciers die de energiebelasting teruggeven, maar zal de subsidie-uitkering verlopen via de Energiecoöperatie. De nieuwe regeling is om lokaal, met rendement te kunnen investeren in duurzame energie. Gedurende die 15 jaar behoud je je subsidie rechten, ook als je verhuist naar buiten de regio. Zie ook Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE).
Via de bewonersvereniging kon men zich voorinschrijven. Na uitkomen van de informatiebrochure volgde een webinar waarna de voorinschrijvers ook als eersten zich definitief konden inschrijven op het project.
De informatiebrochure geeft alle informatie over het project, de financiering en wat deze voor u kan betekenen. We verzenden de brochure ook naar Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Informatiebrochure Collectief zonnedak Campo.pdf

De installatie is sinds 2022 operationeel. Zie pagina Productie installaties.