Persbericht Nootdorp 22 oktober 2018, Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp

De voorinschrijving voor het eerste collectieve zonnedak van de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp loopt goed.
In 10 dagen is voor ruim 400 “energie-aandelen” ingeschreven. Dat staat gelijk aan ongeveer 150 panelen. De Energiecoöperatie is erg blij met zoveel inschrijvingen in deze korte periode.

Bewonersavond Delfgauw
In samenwerking met de bewonersvereniging Delfgauw is vorige week donderdag de eerste informatieavond gehouden. Een bewoonster in de zaal vroeg zich af waarom er niet zoveel bewoners aanwezig waren. Ze zei: “Ik woon in een rijtje met een dak op het noorden. Daar kunnen dus geen zonnepanelen op. Ik had wel meer buren verwacht. We moeten toch met z’n allen een bijdrage leveren aan de duurzaamheid.” Het enthousiasme bij de bewoners die wel aanwezig waren, was groot. Na een korte presentatie was er alle ruimte om de vele vragen van de bewoners te beantwoorden. Veel bewoners hebben zich direct of naderhand thuis ingeschreven om mee te doen. Het was dus een succesvolle bijeenkomst. De Energiecoöperatie zal de komende tijd meer informatieavonden houden.

Profiteren van zonnepanelen zonder eigen dak
De overheid heeft de Postcoderoos-regeling ingevoerd om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zónder dat de zonnepanelen op je eigen dak moeten liggen. Met deze regeling hebben deelnemers vijftien jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonne-energie die zij in een project gezamenlijk opwekken. Binnen 9-10 jaar heb je je investering terugverdiend. Het eerste dak dat de coöperatie gaat volleggen is dat van Harry Wubben. Voor dit dak kunnen de bewoners en bedrijven uit de postcodegebieden 2631, 2632, 2641, 2645 nu voorinschrijven. De Energiecoöperatie is nog bezig met het maken van afspraken met andere dakeigenaren zodat ook de overige bewoners in de niet genoemde postcodegebieden (2642 en 2643) mee kunnen doen.

Succesvolle bewonersavond Delfgauw
Succesvolle bewonersavond Delfgauw

Categorieën: Publicatie