Per 1 april 2021 wordt de nieuwe postcoderoosregeling in gebruik genomen. Het komt er op neer dat inwoners en bedrijven via deze overheidsregeling gezamenlijk kunnen investeren in duurzame energie.
Dus van opwekken van jouw zonne-energie op andermans dak (huidige regeling) gaan we over naar investeren in lokale duurzame energie. De aanmelddatum van de installatie is daarbij leidend voor de regeling. Deze regeling zal vervolgens gelden voor diens gehele periode van 15 jaar.
Harry Wubben Flowers 1 valt onder de huidige regeling. Maar ook de twee projecten van 2020, Harry Wubben Flowers 2 en Gravesteyn zijn opgezet voor de huidige regeling. Voor beide projecten kun je je nog inschrijven. Inschrijven kan totdat ze helemaal vol zijn, maar uiterlijk tot en met maart 2021. Ze zijn nu voor 75% ingeschreven.
De belasting teruggave van de huidige regeling is ruimer dan de subsidie uitkering in de nieuwe regeling. Maar ook voor de nieuwe regeling hebben we samen met Campo International BV en de bewoners vereniging Hof van ‘s Gravenhout het eerste project opgesteld en is gereed voor voorinschrijving.
Dit is ons eerst gezamenlijke project met een bewonersvereniging, waarbij de mensen van ‘s Gravenhout voorrang krijgen bij inschrijving en de toewijzing. Zie ook onze projectenpagina Projecten
Verder wensen wij u, een heel zonnig 2021 toe!

Categorieën: Publicatie