AD.nl site, 2 november 2020, Zonne-aandelen, extra winstdelen
Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp is gestart met de verkoop van zonnepanelen voor de daken van Harry Wubben Flowers 2 in Nootdorp en Biologisch Melkveebedrijf Gravesteyn in Oude Leede. ,,Deze ondernemers stellen hun daken beschikbaar om ze vol te laten leggen met zonnepanelen”, zegt bestuurslid André van Langen van de energiecoöperatie. ,,Zo dragen we samen bij aan duurzaamheid binnen onze gemeente.”
Een van de inschrijvers voor de nieuwe projecten is oud-wethouder Jaap van Staalduine. Hij deed al mee met een eerder project van Harry Wubben en is enthousiast over het vervolg. ,,We leveren samen een bijdrage aan duurzaamheid en het levert een mooi financieel rendement op; via de postcoderoosregeling krijg je een deel van je energiebelasting terug. Bovendien hadden we veel zonuren afgelopen zomer, waardoor we extra winst kunnen delen met elkaar.”

Inmiddels hebben veel voorinschrijvers definitief ingeschreven, aldus André van Langen. ,,We zijn hier heel erg blij mee. We hopen de daken snel vol te krijgen, zodat we kunnen starten.”
Zie ook het persbericht op Zonne-aandelen pijnacker in de verkoop, extra winst delen door veel zon afgelopen zomer

Categorieën: Media artikel