Pijnacker-Nootdorp Actueel site, 30-10-2020. Veel interesse
De belangstelling voor het tweede project van Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp is opnieuw erg groot. Sinds enkele dagen is de definitieve inschrijving voor de 1250 zonne-aandelen geopend, en daarvan is al meer dan de helft verkocht. Ook tijdens de voorinschrijvingen bleek al dat er veel interesse was voor de aandelen.

De coöperatie richt zich op inwoners van Pijnacker-Nootdorp die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen te plaatsen, maar die toch willen profiteren van zonnestroom. De coöperatie wekt in het tweede project elektriciteit op via zonnepanelen die worden geplaatst op de daken van kwekerij Harry Wubben Flowers in Nootdorp en melkveebedrijf Gravesteyn in Oude Leede. De investering wordt betaald uit de verkoop van energie-aandelen, die 125 per stuk kosten.
De opbrengst van de opgewerkte energie, die wordt geleverd aan het elektriciteitsnet, wordt in vijftien jaar tijd uitgekeerd aan de aandeelhouders. Zij krijgen ook een deel van de energiebelasting terug.

Voor het eerste project van de coöperatie, dat in september vorig jaar begon, werden ook panelen geplaatst op kassen van Harry Wubben. Ook toen was er al grote belangstelling bij inwoners. die graag mee wilden doen.
U kunt het artikel vinden op Veel interesse voor zonne-aandelen

Categorieën: Media artikel