Website provincie Zuid Holland
11 juni 2020

Zuid-Holland heeft veel grote daken die we kunnen gebruiken voor zonnepanelen. Om die ruimte maximaal te benutten stelt de provincie €4 miljoen beschikbaar tot eind 2023.

Veel eigenaren van grote daken willen hun dak wel beschikbaar stellen voor zonne-energie maar hikken aan tegen de investering of de moeite die nodig is om het dak aan te passen of zonnepanelen te plaatsen. Tegelijkertijd zijn energiecoöperaties in Zuid-Holland op zoek naar daken om zonne-energie op te wekken. Daar speelt de provincie op in met de subsidieregeling ‘Zonnig-Zuid-Holland’.
De regeling is onderdeel van een breder aanvalsplan voor zonne-energie op daken.

Geen dak, toch zonnepanelen
Met de subsidieregeling ondersteunt de provincie eigenaren van grote daken bij de investeringen die nodig zijn om een dak geschikt te maken voor zonnepanelen. Op de daken moeten minimaal voor 15 kWp zonnepanelen (circa 45 stuks) passen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd.

De regeling is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat er meer grote daken beschikbaar komen voor energiecoöperaties. Dat zijn samenwerkingsverbanden waar lokale inwoners lid van kunnen worden. Zo kunnen inwoners die zelf geen dak hebben, toch investeren in en profiteren van zonnepanelen. Het gaat hierbij om subsidies van €2500 tot €5000 voor de dakeigenaar, afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd.

Lees meer op Start Zonnig Zuid-Holland

Categorieën: Media artikel