Solarmagazin, 27 augustus 2022
Nieuw half-jaarrecord geplaatste zonnepanelen op kleine aansluitingen in groot deel van het land
We hebben een zonnige zomer achter de rug met veel opbrengst, gemiddeld is de zoninstraling in Nederland dit jaar 15% hoger dan gebruikelijk. Dit zien we niet allen terug in onze opwek, maar ook het aantal nieuw geplaatste zonnepanelen blijft in grote delen van het land hard stijgen, ondanks de tekorten.
Enexis, die het elektriciteitsnet beheert in Noord-Brabant, Drenthe, Groningen en delen van Overijssel, heeft een enorme toename gezien in het aantal geplaatste zonnepanelen op kleine aansluitingen, zoals van woningen, winkels en kleine bedrijven. In een half jaar is er maar liefst voor meer dan 539 MW aan vermogen voor zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken voldoende stroom op om 152.500 huishoudens te kunnen voorzien van elektriciteit. Ondanks de netschaarste waar grootgebruikers en grote opwekkers van elektriciteit last van hebben, dendert de transitie op lokaal niveau hard door. In totaal zijn er in dit gebied, bijna 92.500 zonne-energie installaties bijgekomen.
Dit alles levert een grote bijdrage aan de doelstellingen van het klimaatakkoord en hoe meer panelen op daken komen te liggen, des te minder panelen er op land/water nodig zijn. Meer weten, lees het onderstaande artikel:
Solarmagazine nieuw record Enexis, zonnepanelen op kleine aansluitingen

Categorieën: Media artikel