AD.nl site, regionaal nieuws. Sjaak Oudshoorn en Lisa Vos 10 julli 2020
Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp legt dak melkveebedrijf Gravesteyn vol zonnepanelen
Voor alle ‘zondaklozen’ installeert Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp tweehonderd zonnepanelen bij Melkveebedrijf Gravesteyn.
,,We hebben een tweede dak”, zegt Matthijs Beke, de voorzitter van energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp, verheugd. ,,De schuur van biologisch melkveebedrijf Gravesteyn in de Oude Leede gaan we voorzien van ruim 200 zonnepanelen.”
Wie niet weet wat de coöperatie doet, kan zijn enthousiasme moeilijk volgen. Zij heeft tot doel om lokaal duurzame energie op te wekken en biedt hulp aan ‘zondaklozen’: mensen die graag zonne-energie willen opwekken maar zelf niet beschikken over een geschikt dak. Door op andere daken collectief zonnepanelen te leggen, kunnen zij toch meeprofiteren van de fiscale voordelen.

Maar een goed dak vinden is nog niet zo makkelijk, geeft Beke toe. Zelfs moeilijk. ,,Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Sommige hebben te weinig zonnepotentie, andere zijn niet stevig genoeg. Ook zijn er heel wat bedrijven die niemand op hun dak toelaten. Hoe mooi het project ook is, ze gebruiken het liever zelf. Vandaar mijn blijdschap: dit is gelukt.”

Dirk en Isabella Gravesteyn waren zo om, vertelt Beke. ,,Zij krijgen een kleine onkostenvergoeding, maar daar is het hen niet om te doen. Dit past helemaal in hun plaatje van duurzaam ondernemen. Ook zij zullen investeren in zonnepanelen.”
Lees verder op Energiecooperatie Pijnacker-Nootdorp legt dak melkveebedrijf Gravesteyn vol zonnepanelen

Categorieën: Media artikel